Kaart met Gemeentes

Kano- en kajak Kano- en Kajakcenter Moervaart en Zuidlede

Wachtebeke, Kano- en kajak
Kajakken op de Moervaart

Als je de woorden kano- en kajakvaren hoort vallen, denk je dan vooral aan de Ardennen?
Dat hoeft niet langer. In het Waasland kun je voortaan een volledig traject afvaren, uniek in Vlaanderen!

Toerisme Oost-Vlaanderen is ‘weg van water’. Oost-Vlaanderen is een waterprovincie bij uitstek. De provincie is één groot blauw web van rivieren, kanalen, sloten, grachten en kreken. Alle mogelijke vormen van vertier op het water en aan de oever werden in de schijnwerpers geplaatst: boottochten op onze rivieren, fietsen en wandelen langs de jaagpaden en langs kreken, cultuur aan de waterkant en zelfs gastronomie.

Het ‘Kano- en Kajaktraject Moervaart en Zuidlede’ is een prachtige uitwerking van het thema ‘weg van water’. Het is een volledig gesloten kano- en kajakcircuit, in een prachtig groen kader, op de loop van de Moervaart en de Zuidlede. Aangezien het om een rondvaartcircuit gaat, kan je in principe overal starten waar een aanlegsteiger ligt. Toch is er een officiële startplaats voorzien: aan Kalvebrug in Wachtebeke. Daar kan je een kano of kajak huren in het Kano- en Kayakcenter dat in 1996 is opgestart als een verkoop- en verhuurbedrijf aan de boorden van de Moervaart aan Kalvebrug en nabij het Provinciaal Domein Puyenbroeck.

De Moervaart (in de volksmond soms de Noordlede genoemd - lengte 22 km) gaat over in de Durme in Daknam over een lengte van 7 km tot in het centrum van Lokeren. De Moervaart werd uitgegraven tijdens de Middeleeuwen en was bevaarbaar sedert de 15de eeuw. De Moervaart, ‘Noordlede’, was samen met de Zuidlede, Langelede, Durme en het Kanaal van Stekene van militair én van economisch belang. Aanvankelijk gebruikt voor het transport van turf, werd de Moervaart nadien ook gebruikt voor het vervoer van suikerbieten en allerlei bouwmaterialen.Nu blijft er enkel het natuurschoon over voor de recreant!

Huren kan op maat en overeenkomstig je wensen en is gericht naar scholen, bedrijven, verenigingen, sportvriendenclubs, maar ook naar individuele sporters. Ervaren instructeurs staan op je vraag ter beschikking om je te begeleiden of te gidsen en vooral om je veilig te laten terugkeren van een mooie tocht!

Verhuur tot +/- 150 personen, met mogelijkheden voor minder-validen en voor de allerkleinsten – onder professionele begeleiding!

Er is ook een mogelijkheid tot het volgen van een opleiding kano en kajak, gegeven door gediplomeerde Bloso ACA- & BCU-instructeurs.

Details

  • Adres: Kalvebrug 1
    9185 Wachtebeke
  • Website
  • 09 345 88 76

Locatie

GPX
LOADING ...

Vlaanderen  Beveren Kruibeke Lochristi Lokeren Moerbeke kruibeke SGW  Sint-Niklaas Stekene Temse Waasmunster Wachtebeke toerisme sint niklaas