Kaart met Gemeentes

Uit met de kids Kinderboerderij De Knuffelhoeve

Wachtebeke, Uit met de kids
Kinderboerderij De Knuffelhoeve

Wie woont en leeft er allemaal in en rond de Knuffelhoeve? Via een mooi geïllustreerd verhaal over 'Miep de huismuis' maken de kinderen kennis met de dieren die in de knuffelhoeve wonen. De kinderen krijgen de kans om de typische boederijdieren zoals kippen, konijnen, kalkoenen, geiten en schapen aan te raken, te voederen. Hier ligt dan ook de nadruk op contact met en het beleven van de dieren. 

Ervaringsgericht onderwijs staat centraal bij dit natuur- en milieueducatief programma. De kinderen krijgen een rondleiding op de boerderij en komen daarna in nauw contact met handtamme dieren. Ook wordt er een kijkje genomen in de stallen, op de hooizolder en in het kippenhok waar uitleg gegeven wordt over de wol van de schapen, de eitjes van de kippen en de huisvesting van de dieren.

Duur: 2 uur

April tot oktober, behalve in juli en augustus.

Pop-up-café "De Opkikker" in juli en augustus:

De voormalige hoeve Pauwels die later herberg 'In d'Ope van Vrede' werd, herleeft deze zomer in Puyenbroeck.

Wie goesting heeft in een frisse pint of een lekker ijsje kan terecht in ons idylisch pop-up-café aan de oevers van de Zuidlede. Tevens kan je er regelmatig genieten van (muzikale) animatie.
Van zaterdag 2 juli 2016 tot eind augustus is het café elke dag geopend tussen 14 en 21 uur. Het activiteitenprogramma wordt aangekondigd op de website, de facebookpagina van het domein en in het domein zelf.

De hoeve vind je in het bosgebied van het domein en is bereikbaar via de nabijgelegen halte 'dierenpark' van het toeristische treintje. Maar het is natuurlijk ook de ideale bestemming van een mooie wandeling of fietstocht door het domein. Fietsen zijn te huur aan de inkom (parking 1).

 

Details

  • Adres: Puyenbrug 1 A
    9185 Wachtebeke
  • Website
  • 09 342 42 42

Locatie

GPX
LOADING ...

Vlaanderen  Beveren Kruibeke Lochristi Lokeren Moerbeke kruibeke SGW  Sint-Niklaas Stekene Temse Waasmunster Wachtebeke toerisme sint niklaas