Kaart met Gemeentes

Musea en bezoekerscentra Heemkundig Museum Moervaartstede

Wachtebeke, Musea en bezoekerscentra
Heemkundig Museum Moervaartstede

Het heemkundig museum Moervaartstede is een privé‑museum, dat zich aan de buitenzijde weinig onderscheidt van andere huisjes. Het is de woning van het gezin Georges De Laender.

De eigenaar begon al te verzamelen van toen hij nog kind was. Enkele vreemde munten wekten zijn interesse, ze werden verzameld en daaruit ontstond stilaan een collectie met een boeiende verscheidenheid. Zo kreeg hij belangstelling voor het plaatselijk oorlogsverleden en van het één kwam het ander…

In 1965 gestart met de inboedels van onteigende huizen. Het museum werd in 1975 geopend en is sinds­dien voortdurend in evolutie.

 Het museum bestaat uit 20 deelcollecties, met o.a. een 'ingericht huizeke van een keuterboerke', een klompenmakerij en de verzameling 'van kaars tot lamp'. Het verrassende aan dit museum is dat op een kleine oppervlakte veel voorwerpen overzichtelijk geëxposeerd zijn.

Je kan dit heemkundig museum bezoeken in de periode tussen 1 april en 30 september na telefonisch of schriftelijk contact met de eigenaar.

 

Details

  • Adres: Kalve 70
    9185 Wachtebeke
  • Website
  • 09 345 04 44

Locatie

GPX
LOADING ...

Vlaanderen  Beveren Kruibeke Lochristi Lokeren Moerbeke kruibeke SGW  Sint-Niklaas Stekene Temse Waasmunster Wachtebeke toerisme sint niklaas