Kaart met Gemeentes

Musea en bezoekerscentra Heemkundig Museum Oud Station

Stekene, Musea en bezoekerscentra
Heemkundig Museum Oud Station

In ontmoetingscentrum De Statie is het museum en documentatiecentrum van Heemkundige Kring d’Euzie gevestigd. Er is ook een polyvalente zaal waar verenigingen socioculturele activiteiten kunnen organiseren. Tot eind 2014 werkt er ook een restauratieteam aan de restauratie van een groot schilderij.
Het station werd gebouwd rond 1870. Het spoorwegtraject werd toen uitgebaat door de Société du Chemin de Fer d’Anvers à Eeclo. In 1992 werd het stationsgebouw gerenoveerd. De benedenverdieping doet dienst als gemeentelijk ontmoetingscentrum en restauratieatelier. Op de eerste verdieping is het museum van de lokale heemkundige kring d’Euzie gehuisvest.

Heemkundige Kring D’Euzie heeft zijn vaste stek op de eerste verdieping van Ontmoetingscentrum De Statie, in het oude stationsgebouw van Stekene. In de loop van de jaren heeft D’Euzie met veel zorg en toewijding een indrukwekkende collectie waardevol geschiedkundig materiaal over Stekene verzameld. Om het publiek te laten meegenieten van al dat historisch lekkers, organiseert D’Euzie in zijn museum boeiende tentoonstellingen over diverse Stekense erfgoedthema’s.

Ben je zelf bezig met een historisch onderzoek? Ook dan kun je bij D’Euzie terecht. De heemkundige kring geeft je toegang tot al zijn historisch materiaal in het documentatiecentrum.
Bezoeken kan elke zondag tussen 10 en 12 uur (behalve in de zomervakantie en op wettelijke feestdagen) en op afspraak. De toegang is gratis.

 

De leden van het restauratieteam geven je graag meer uitleg op zondag van 10 tot 12 uur.

Details

  • Adres: Spoorwegwegel 1
    9190 Stekene
  • 03 779 89 81

Openingsuren

  • zondag : 10u00 - 12u00. gesloten in juli, augustus en op feestdagen

Locatie

GPX
LOADING ...

Vlaanderen  Beveren Kruibeke Lochristi Lokeren Moerbeke kruibeke SGW  Sint-Niklaas Stekene Temse Waasmunster Wachtebeke toerisme sint niklaas