Kaart met Gemeentes

Erfgoed en cultuur KLINGSPOOR

St-Gillis-Waas, Erfgoed en cultuur
KLINGSPOOR

KLINGSPOOR is een boeiende site in De Klinge van waaruit je vier verschillende erfgoedthema's op een actieve manier kan ontdekken: spoor, klompen, grens en natuur.

SPOOR
Spoor mee op het stukje spoorweg tussen Mechelen en Terneuzen! Op het ontmoetingsplein werd een nieuw perron gecreëerd naast een overgebleven authentiek stukje spoorweg. Op dit spoor prijkt nu een originele stoomlocomotief en een wagon die ingericht werd als ontvangstruimte.

KLOMPEN
Duik in de geschiedenis van de Wase Klompennijverheid! In De Klinge leefde rond de jaren 1920 ongeveer de helft van de bevolking van de klompenmakerij. Ontdek in de omgeving de sporen die de klompenmakers hebben nagelaten.

GRENS
Treed in de voetsporen van de smokkelaar die in dit grensgebied zeer actief was! (of nog steeds is?) De aanwezige grenspalen vind je terug vanaf Vaals tot aan het Zwin in Knokke.

NATUUR
Ontdek de rustige pracht van de Clingse bossen en het Stropersbos! Recreanten zijn welkom op de vele paden in de natuurgebieden. Joggers, fietsers, wandelaars en ruiters krijgen de kans om van de rijke natuur te genieten.

Nieuwsgierig? Surf snel naar www.klingspoor.be voor het volledige aanbod!

Vragen en info:
Toeristisch infokantoor Sint-Gillis-Waas, G.C. De Route, Stationstraat 201 bus 1, 9170 Sint-Gillis-Waas, tel. 03 229 02 14, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Details

  • Adres: Buitenstraat 7
    9170 Sint-Gillis-Waas
  • Website

Locatie

GPX
LOADING ...

Vlaanderen  Beveren Kruibeke Lochristi Lokeren Moerbeke kruibeke SGW  Sint-Niklaas Stekene Temse Waasmunster Wachtebeke toerisme sint niklaas