Kaart met Gemeentes

Wandelen Groene Parkengordel

Lokeren, Wandelen
Groene Parkengordel

Doe de Groene Parkengordel van Lokeren en ontdek al wandelend of fietsend het Prinses Josephine Charlottepark, het Park Ter Beuken, het Park Verloren Bos en het Bospark.
het Prinses Josephine Charlottepark: Dit landschapspark werd in 1952 aangelegd op een gedempte bocht van de Durme. Een vroegere schuilkelder uit WOII werd omgevormd tot vijver en fontein.
het Park Ter Beuken: Dit park pronkt met enkele imposante beuken uit de 19de eeuw en met nog een aantal andere merkwaardige exemplaren van in- en uitheemse boomsoorten. Achter het villapark ligt een recreatiedomein aan de Durme waar je op de heuvel in de vlindertuin zalig tot rust komt midden in de stad. Tijdens de zomermaanden gebruikt een hedendaags ruimtelijk kunstenaar de groene ruimte om er zijn kunstwerken te integreren.

het Park Verloren Bos: Het 20ste eeuwse art-nouveaukasteel en het koetshuis zijn ingericht als vakantiehuis voor groepen, maar het park kan je vrij bezoeken.
 Zowel in het Park Ter Beuken als in het Verloren Bos getuigen ijskelders van een andere tijd. Het zijn ronde, bakstenen gebouwtjes die grotendeels ondergronds liggen of door een heuvel zijn ingekapseld. Tijdens de winter werden stukken ijs uit de parkvijver in deze ruimte opgeslagen, die zo als ijskast voor de villabewoners fungeerde.

het Bospark:Het Bospark is een natuurpark dat zich op zo'n tien minuten van het stadscentrum van Lokeren bevindt. Dit park is een echt recreatiepark met speeltuin, fit-o-meter, een visvijver, kruidentuin en dierenpark. Het omvat eveneens een tennisveld, een tweetal voetbalvelden, een kleine tearoom in het bos en een sportkantine aan de voetbalvelden.

Al deze parken zijn verbonden door een wandeling van een 5 kilometer. Je kan van deze parkenwandeling een gratis brochure krijgen op het Infopunt Toerisme Lokeren.
 

Details

  • Adres: Begonialaan 8-12
    9160 Lokeren

Locatie

GPX
LOADING ...

Vlaanderen  Beveren Kruibeke Lochristi Lokeren Moerbeke kruibeke SGW  Sint-Niklaas Stekene Temse Waasmunster Wachtebeke toerisme sint niklaas