Kaart met Gemeentes

1. Start leerwandeling Molsbroek

Lokeren, Wandelen, fietsen, op het water
Pijlstaarteend

In het vroege voorjaar wordt het hier zeer rumoerig wanneer de kokmeeuwen met de nestbouw beginnen. Wie aandachtig toekijkt, merkt dat er zich tussen deze massa ook zwartkopmeeuwen bevinden die er enigszins anders uitzien. Vele mensen denken dat deze lawaaimakers andere vogels afschrikken om hier ook een stek te zoeken, maar uit onderzoek is b.v. gebleken dat geoorde futen er net door aangetrokken worden; de meeuwen waarschuwen immers wanneer een roofvogel dreigend overvliegt zodat alle vogels op hun hoede zijn (safety by number).

In het winterseizoen kunnen hier soms gasten uit Skandinavië ,zoals de pijlstaarteend, worden waargenomen die onze milde winters verkiezen. Als het Molsbroek echter dichtvriest,gaat men beter naar de diepere plassen van Del Mare waar de wintergasten nog voldoende voedsel vinden.

In de zomer zakt het waterpeil en kunnen op de vrijgekomen zandbanken heel wat soorten steltlopers worden waargenomen. Niet alleen kieviten maar b.v. ook zeldzamere soorten zoals kemphanen en groenpootruiter.

Details

  • Adres: Eekhoutstraat
    9160 Lokeren

Locatie

GPX
LOADING ...

Vlaanderen  Beveren Kruibeke Lochristi Lokeren Moerbeke kruibeke SGW  Sint-Niklaas Stekene Temse Waasmunster Wachtebeke toerisme sint niklaas