Kaart met Gemeentes

Erfgoed en cultuur Kasteel/Park van Beervelde

Lochristi, Erfgoed en cultuur
Park van Beervelde

Het domein Park van Beervelde is een 25 hectare groot kasteelpark. Het werd in 1873 ontworpen en aangelegd in Engelse landschapsstijl. Op de kelders van het oorspronkelijke kasteel werd in 1948 een riante villa gebouwd. De oorspronkelijke conciërgewoningen en het koetshuis met aansluitende modelhoeve bleven bewaard.

De bedoeling van de opdrachtgevers, de graven de Kerchove de Denterghem, was het park als uitstalraam te laten dienen voor de toen nog prille Gentse sierteelt.

Op dit domein vinden de internationaal gerenommeerde Tuindagen van Beervelde plaats, telkens het tweede weekend van mei en het tweede weekend van oktober. Tijdens de Tuindagen ontdek je de Vlaamse sierteelt aan de hand van een prachtige selectie bomen en planten. Daarnaast vind je er ook een uniek aanbod aan antiek en decoratie voor de tuin.

Het domein is ook bekend om de muurschilderingen die schilder Roger Raveel er, samen met Raoul De Keyser, Elias en Lucassen, in de kelders van de villa aanbracht. De sombere ruimten werden omgetoverd tot een driedimensionaal kunstwerk waarin realiteit en fictie elkaar ontmoeten.

Details

  • Adres: Beervelde-dorp 75
    9080 Lochristi
  • Website
  • 0476 66 98 08

Locatie

GPX
LOADING ...

Vlaanderen  Beveren Kruibeke Lochristi Lokeren Moerbeke kruibeke SGW  Sint-Niklaas Stekene Temse Waasmunster Wachtebeke toerisme sint niklaas