Kaart met Gemeentes

Erfgoed en cultuur Het Feestpaleis

Lochristi, Erfgoed en cultuur
Het Feestpaleis

Dit cultureel monument met een lange geschiedenis is momenteel de enige ‘monumentale’ discotheek van België. Er werd gestart met het bouwwerk in 1924 en in 1927 opende de zaak haar deuren onder de huidige naam, Het Feestpaleis.

De activiteiten die er plaatsvonden waren vooral bioscoop- en toneelvoorstellingen en dansfeesten. Tijdens de Duitse bezetting was er zelfs een rolschaatspiste en een paar keer zelfs een groenteveiling. Ondertussen was er ook een café bijgekomen. Vanaf 1951 krijgt Het Feestpaleis de allure van een echte balzaal en vanaf de jaren '60 traden er tal van artiesten op, zoals Bobbejaan Schoepen en Bob Scholte. Rond 1977 werd de overstap gemaakt naar discobar en kwamen er heel wat Vlaamse artiesten regelmatig optreden.

In 1995 werd dit gebouw als beschermd monument betiteld omwille van zijn voorgevel en interieurdecoratie in Art-Decostijl. In 2001 sloeg het noodlot toe en vernietigde een brand de zaal en ook de muurschilderingen, maar nog datzelfde jaar opende Het Feestpaleis opnieuw zijn deuren na een grondige restauratie.

Met zijn verschillende concepten op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag, is het Feestpaleis momenteel één van de meest succesvolle discotheken van Vlaanderen.

Details

  • Adres: Toleindestraat 11
    9080 Lochristi
  • Website

Locatie

GPX
LOADING ...

Vlaanderen  Beveren Kruibeke Lochristi Lokeren Moerbeke kruibeke SGW  Sint-Niklaas Stekene Temse Waasmunster Wachtebeke toerisme sint niklaas