Kaart met Gemeentes

Startpunt Fietsroute VeLoots Verleden

Lochristi, Startpunt Fietsroute

De nieuwe fietsroute VeLoots Verleden is een leuke manier om Lochristi vanuit een nieuw perspectief te ontdekken. Het traject van ca. 30 km loodst je door alle deelgemeenten van Lochristi en laat je kennis maken met de kleine én grote monumenten die er te vinden zijn. Het is een perfect evenwicht tussen cultuur en natuur waarbij je vele verborgen Lootse plekjes ontdekt. Daar bovenop word je helemaal ondergedompeld in ludieke verhalen en weetjes.

Lochristi barst van kunstwerken en monumenten op plaatsen waar veel mensen iedere dag achteloos passeren. De fietsroute VeLoots Verleden wil jullie graag laten stilstaan bij hun betekenis en welk spannend verhaal er achter schuilt. Je kan er zelf op uittrekken met het routeplan dat je gratis kan verkrijgen aan het loket cultuur en toerisme in het gemeentehuis van Lochristi en in de Wase DVT’s.

Afstand:

30 km

Reliëf:

Vlakke verharde wegen of asfalt.

Type: 

Ontspannend

Startplaats:

Parking achter Gemeentehuis Lochristi
Koning-Boudewijnlaan 7, 9080 Lochristi

Regio: 

Lochristi, Waasland, Oost-Vlaanderen

Beschrijving:

Lochristi wordt doorgaans geassocieerd met de naam Bloemengemeente, maar naast dit prachtig kenmerk heeft de gemeente nog veel meer te bieden. Deze fietsroute is een leuke manier om Lochristi vanuit een ander perspectief te ontdekken. Het traject loodst je door alle deelgemeenten van Lochristi en laat je kennismaken met de kleine én grote monumenten die er te vinden zijn. Het is een perfect evenwicht tussen cultuur en natuur waarbij je vele verborgen Lootse plekjes ontdekt. Daar bovenop word je helemaal ondergedompeld in ludieke verhalen en weetjes.

Lochristi barst van kunstwerken en monumenten op plaatsen waar veel mensen iedere dag achteloos passeren. De fietsroute wil jullie graag laten stilstaan bij hun betekenis en welk spannend verhaal er achter schuilt.

Details

  • Adres: Koning-Boudewijnlaan 7
    9080 Lochristi

Locatie

GPX
LOADING ...

Vlaanderen  Beveren Kruibeke Lochristi Lokeren Moerbeke kruibeke SGW  Sint-Niklaas Stekene Temse Waasmunster Wachtebeke toerisme sint niklaas