JOSÉ NAVAS & COMPAGNIE FLAK - Rites

Intense solo vol lyriek en gratie.

Na de oprichting van zijn danscompagnie Flak in Montreal in 1995, verwerft José Navas snel faam als uitzonderlijk danstalent. Het is immers weinig dansers gegeven om zo krachtig, elegant en fascinerend op het podium te staan als de inmiddels 52-jarige Venezolaan. Voor een enthousiast publiek presenteerde hij in het verleden de magnetische solo's Miniatures en Personae. Dit seizoen volgt het derde en laatste luik. Met dezelfde signatuur vat Navas ook in zijn nieuwe solodans de thema’s van menselijke kwetsbaarheid en eindigheid, ingebed in een krachtig ritueel.

Op de tonen van Schubert, Dvořák en Nina Simone blikt hij terug op zijn leven, zijn liefdesaffaires en zijn zoektocht naar innerlijke rust. Hij toont zichzelf zoals hij is, een fragiele man die zich bewust is van zijn sterfelijkheid. Als sluitstuk volgt het beruchte Le Sacre du Printemps van Igor Stravinsky.

Rites is een complexe, dramatische, virtuoze solo en een hoogtepunt in Navas’ gevoeligheid, expressiviteit en uniek talent. Kortom, subliem!
Choreografie, regie, dans: José Navas / muziek: Anton Dvorák, Franz Schubert, Nina Simone, Igor Stravinsky/ www.flak.org
Gratis inleiding om 19u30

Bron: UiTinVlaanderen.be

Details

  • Van - Tot: 29/11/2017
  • Gravenplein 2
    9120 Beveren-Waas
  • 5 EUR

Locatie

GPX
LOADING ...