Fortengordel 2018: Fort Liefkenshoek

Het thema tijdens de tiende editie van de Fortengordel is vrede. Jonge bezoekers knutselen een vilten klaproos of vredesduif. Gidsen leiden je rond in- en rond het fort. Tentoonstelling Verborgen verhalen wat je nog niet wist over WO I.

Tijdens deze tiende editie van de Fortengordel is er op Fort Liefkenshoek voor ieder wat wils. Jonge bezoekers knutselen twee vilten klaprozen. Een van deze klaprozen maakt op 11 november deel uit van een reuzebloemenperk in het Stadspark te Antwerpen aan het standbeeld voor de gesneuvelde soldaat.

Evi Roelen en Pierre Anckaert brengen op akoestische wijze de liedjes die ten tijde van WO I in de huiskamer en de loopgraven klonken. Zij zorgen voor een kippenvelmoment.

Totaal theater laat kinderen met behulp van de Chromakey technologie plaatsnemen in hun ideale wereld zonder oorlog.

Bezoekers zijn tijdens de voorstelling 'Kick&Rush' van Pikz Palace eersterangs toeschouwer van het legendarische kerstband tijdens WO I. Twee soldaten en een verpleegster tonen aan dat er in de onmenselijkheid van de oorlog plaats is voor menselijkheid.

De tentoonstelling (Provincie Antwerpen) in de officierswoning laat de bezoeker kennismaken met de verborgen verhalen van WO I.

Het fort zelf ontdekken kan met een Beverse gids die de bezoeker graag mee op sleeptouw neemt door de boeiende geschiedenis dat dit indrukwekkende fort te vertellen heeft.

I.s.m CC Ter Vesten, Vredescentrum Antwerpen en Provincie Antwerpen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Details

  • Van - Tot: 20/05/2018
  • Ketenislaan 4 (haven 1974)
    9130 Kallo (Kieldrecht - Beveren-Waas)
  • 03 750 15 80

Locatie

GPX
LOADING ...