Kaart met Gemeentes

Trekpleisters Bedevaart Gaverland

Beveren, Trekpleisters
Nieuwe beeweg Gaverland Kapel van Gaverland

De Nieuwe beeweg werd aangelegd in 1968. Pastoor Sabot was hiervoor de drijvende kracht.

De 15 staties werden ontworpen en gebeeldhouwd in witte steen, door beeldhouwer/beeldend kunstenaar Gerard Thienpont. Hij werkte zes jaar aan deze beelden.

De wandelaar ziet achtereenvolgens; de vijf blijde geheimen, de vijf droevige geheimen en tenslotte de vijf glorievolle geheimen.

WEETJE: De beeweg wordt ook de ommegang van de Heilige Rozenkrans genoemd. De Rozenkrans (paternoster) is een gebedssnoer dat wordt gebruikt voor het rozenkransgebed. Dit bestaat uit 150 maal (15 x 10) het Wees Gegroet, afgewisseld, na ieder 'tientje', met een Onze Vader.

DOEN: Hoe gaat men nu op beeweg? Men begint aan het eerste kapelletje: het eerste blijde mysterie. Men noemt het mysterie bij naam en bidt vervolgens het “Onze Vader” terwijl men voor de statie blijft staan. Na het “Onze Vader” volgt “een tientje” dit zijn tien weesgegroetjes die men al wandelend bidt op weg naar de tweede statie. Aan de tweede statie noemt men weerom het mysterie bij naam en herhaalt het ritueel. Dit gaat zo vijftien keer verder.

Details

  • Adres: Kapelwegel
    9120 Melsele
  • Website
  • 03 750 15 80

Locatie

GPX
LOADING ...

Vlaanderen  Beveren Kruibeke Lochristi Lokeren Moerbeke kruibeke SGW  Sint-Niklaas Stekene Temse Waasmunster Wachtebeke toerisme sint niklaas