Kaart met Gemeentes

Erfgoed en cultuur OC Boerenpoort

Beveren, Erfgoed en cultuur
OC Boerenpoort Gemeente Beveren

Op de huidige locatie van OC Boerenpoort stond in de 16e eeuw het kasteel van de Spanjaard Gallo de Salamanca. In 1825 werd het terrein geschonken aan de Zusters van Liefde. In 1826 namen de eerste vier zusters hun intrek in het klooster. De zusters bouwden een bloeiende meisjesschool uit - het OLV van Gaverlandinstituut - met een lagere school en middelbaar onderwijs met een humanoria, een handelsschool en een technische richting. De school werd door inwoners van Melsele "het Hofke" genoemd, en de ingang "De Boerenpoort".

In 1994 verhuisde de school naar de Sint-Maartencampus in Beveren. Na enkele jaren leeg te hebben gestaan, kwam het gebouw in handen van de gemeente en onderging het een grondige restauratiebeurt. Het gerenoveerde hoofdgebouw van het voormalig klooster werd op 2 juni 2006 officieel geopend. Het gelijkvloers is volledig ter beschikking voor cultureel gebruik.

Details

  • Adres: Sint-Elisabethstraat 31A
    9120 Melsele

Locatie

GPX
LOADING ...

Vlaanderen  Beveren Kruibeke Lochristi Lokeren Moerbeke kruibeke SGW  Sint-Niklaas Stekene Temse Waasmunster Wachtebeke toerisme sint niklaas