Kaart met Gemeentes

Trekpleisters OC 't Klooster

Beveren, Trekpleisters
OC 't Klooster Gemeente Beveren

Het oudste gedeelte van het kloostercomplex van Vrasene gaat terug tot de vroege 18e eeuw. Het was een gewoon woonhuis. Het was ook even pastorij maar verwisselde regelmatig van eigenaar, tot het gebouw begin 19e eeuw werd aangekocht door de Dames van het Christelijk Onderwijs. Deze zusterorde startte hier een pensionaat, dat al snel heel wat leerlingen aantrok. Het gebouw werd daarom stelselmatig uitgebreid, wat zich vertaalt in een veelvoud aan bouwstijlen, van roccoco over neo-barok naar nieuwe zakelijkheid. In 1921 wordt het internaat overgenomen door de Zusters Fransiscanessen. Zij bleven in de gemeente tot 1986.

In 1989 kocht de gemeente Beveren het complex aan. Het werd gerenoveerd en gerestaureerd in verschillende fasen, waarbij telkens een deel van het gebouw in gebruik werd genomen. De renovatiewerken bereikten een einde in 2010, met de bouw van de foyer die de verbinding vormt tussen het voorgebouw en de kapel.

Details

  • Adres: Brugstraat 9
    Vrasene 9120
  • 03 750 15 80

Locatie

GPX
LOADING ...

Vlaanderen  Beveren Kruibeke Lochristi Lokeren Moerbeke kruibeke SGW  Sint-Niklaas Stekene Temse Waasmunster Wachtebeke toerisme sint niklaas