Kaart met Gemeentes

Kastelen Hof ter Saksen

Beveren, Kastelen
Hof ter Saksen

Hof ter Saksen

Het domein Hof ter Saksen is één van de schaarse gesloten parkbossen in het Land van Waas. Het prachtige 18e eeuwse kasteel is het absolute pronkstuk van dit park. Het kasteel werd net als de oranjerie terug in haar oude glorie hersteld. Met een oppervlakte van 13.5 ha is er in dit park ruimte genoeg voor de enorme diversiteit aan beplantingen, interessante boomgroepen, waterpartijen en gazons. U kan er terecht voor begeleide wandelingen in het arboretum, de natuurtuin, de hoogstamboomgaard en de beekvallei.

Het Natuur Educatief Centrum (NEC) Hof ter Saksen organiseert natuurtentoonstellingen, ontleent leskisten voor water- en bodemonderzoek en richt doeleerpaden in zoals konijnenpad, kabouterpad en lieveheersbeestjespad. Zowel de leerpaden als de leskoffers worden begeleid door natuurgidsen. Klasgroepen, jeugdbewegingen en individuele bezoekers kunnen ook in het speelbos terecht.

Verder is er in het park een chinees theepalviljoen en een reuzenbijenkorf met informatie over de honingbij.

Honden zijn niet toegelaten in de beekvallei, natuurtuin en hoogstamboomgaard. Ze zijn welkom in de wandeldreven en in het park, uiteraard enkel op de paden.

In de oranjerie, vlakbij het kasteel Hof ter Saksen baat Hortus ter Saksen vzw een tuincafetaria uit. Je kan er heerlijk appelsap drinken, een unieke persing van het hoogstamfruit van Hof ter Saksen.

Hof ter Saksen is gelegen in het Waasland, op de grens van Beveren en Haasdonk, op een 10-tal kilometer van Antwerpen. Het park is makkelijk bereikbaar via de E17 Antwerpen - Gent of de Gewestweg N70.

Een bezoek aan het park is gratis. Themawandelingen van uiteenlopende aard kunnen aangevraagd worden bij de groendienst.

Zenlopen

Wie zenloopt wandelt in een vrij en vredevol ritme door een symbolische lente, zomer, herfst en winter. De wandeling helpt ons om aandacht te schenken aan elke stap en elk klein moment in ons leven. Nadien genieten we samen met Yizi, de Chinese gastvrouw, van de theeceremonie in het gloednieuwe Chinese theepaviljoen, vlakbij de oranjerie.

Het theepaviljoen is een open venster voor de plantenverzameling in Hof ter Saksen.

Plantenkennis

Ben je vooral geïnteresseerd in één van de 4500 plantensoorten van het park? Of wil je meer weten over het parkbeheer? Dan kunnen aangepaste gidsbeurten een uitkomst bieden.

Meer informatie over de plantencollectie van Hof ter Saksen,kan u op plantcol vinden.

Openingsuren oranjerie

1 maart tot 31 oktober, zon- en feestdagen van 14 – 18 uur.

Details

 • Adres: Haasdonkbaan 101
  9120 Beveren
 • Website
 • 03 750 18 60

Openingsuren

 • maandag : 10u00 - 20u00. Opgelet, van 1 november tot 1 maart sluiten de deuren om 16.30 uur.
 • dinsdag : 10u00 - 20u00. Opgelet, van 1 november tot 1 maart sluiten de deuren om 16.30 uur.
 • woensdag : 10u00 - 20u00. Opgelet, van 1 november tot 1 maart sluiten de deuren om 16.30 uur.
 • donderdag : 10u00 - 20u00. Opgelet, van 1 november tot 1 maart sluiten de deuren om 16.30 uur.
 • vrijdag : 10u00 - 20u00. Opgelet, van 1 november tot 1 maart sluiten de deuren om 16.30 uur.
 • zaterdag : 10u00 - 20u00. Opgelet, van 1 november tot 1 maart sluiten de deuren om 16.30 uur.
 • zondag : 10u00 - 20u00. Opgelet, van 1 november tot 1 maart sluiten de deuren om 16.30 uur.

Locatie

GPX
LOADING ...

Vlaanderen  Beveren Kruibeke Lochristi Lokeren Moerbeke kruibeke SGW  Sint-Niklaas Stekene Temse Waasmunster Wachtebeke toerisme sint niklaas